Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 13 mesaj ]
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yeni Kütüphane Oluşturmak???
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2007 15:57 

<font size="3"><font color="maroon"><font face="Book Antiqua"><i><b>Çanakkale Seramik adında yeni bir kütüphane oluşturdum vede bilgisayarımada jpg. formatındaki çanakkale seramik ürünlerinden 2 tanesini bu kütüphaneye atadım. Ama çizime atadığımda kabul etmiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor seramikleri kütüphanede kullanabilmem için???</b></i></font id="Book Antiqua"></font id="maroon"></font id="size3">

FİRDEVS KUTSAL

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2007 17:36 

Önce C:\Program Files\ADeko 63 Trk\AGRX klasörü içine bir çanakkale klasörü isminde bir klasör oluşturup kullanmak istediğiniz jpeg resimlerinizi buraya atın daha sonra kütüphanenizi oluşturun. Kullanmak istediğiniz resimleri buradan çağırın.

Ben eğitim almadığım için fazla anlamıyorum.:)))) Ancak bu kadar yardımcı olabilirim. Daha ayrıntılı bilgiyi Adekodan Yusuf Beye sorunuz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2007 18:38 

1-C:\Program Files\ADeko 63 Trk\AGRX klasörü içine bir çanakkale klasörü oluşturun ve içine hazırladığınız jpg dosyalarını atın.
2-Adeko programını açın sırasıyla kaplama ayarları/Malzeme bölümü(sağ üst bölümdeki açılır düğmenin en üstünde yeni kütüphaneye tıklayın.
3-Çanakkale adında yeni küttüphaneyi oluşturun.
4-Adekoda bulunan mevcut bir kütüphane içine girin(mesela seramik)bir seramik seçip sağ tıklayın,malzeme kopyala bölümüne tıklayın.
5-Hazırladığınız Çanakkale kütüphanesine gelin ve kopyaladığınız seramiği sağ tıklayıp,malzeme yapıştır diyorsunuz.
6-Yapıştırdığınız bu malzemeye çift tıklayın.
7-Seç bölümüne tıklayın.Kendi hazırladığınız klasörü ve jpg dosyanızın yerini gösterin yani(C:\Program Files\ADeko 63 Trk\AGRX\Çanakkale klasörünün içindeki\jpg dosyanız.....)
8-Jpg dosyasının yansıma, parlaklık vs.Özelliklerini istediğiniz şekilde hazırlayın..Hepsi bu kadar..

tasarslan

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2007 18:48 

<font color="maroon"><font size="3"><font face="Book Antiqua"><i><b><font face="Book Antiqua"></font id="Book Antiqua"><font size="3"></font id="size3"><font color="maroon"></font id="maroon">Teşekkür ederim arkadaşlar, sayenizde kütüphanemin içine yeni seramikler yerleştirebildim...[:)][:)][:)]</b></i></font id="Book Antiqua"></font id="size3"></font id="maroon">

FİRDEVS KUTSAL

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 23 May 2008 14:13 

Aynı işlemi bu seferde yıldız entegrede uygulamak istedim fakat seramik kütüphanesinde eklediğim seramiklerin malzeme ebatlarını değiştirip kullanabilir iken yıldız entegrede bu gerçekleşmiyor. Malzeme ebatlarını değiştirmeme rağmen karşıma çıkan resimde kapaklardaki malzeme farklı görünüyor. Yani diyelim kapak ölçüsü 80 ve malzeme ölçüsü 60 ise kapakta kalan 20'lik kızımda ek oluşuyor. Malzeme ebatını nasıl ayarlamalıyım.<font face="Book Antiqua"></font id="Book Antiqua"><font size="2"></font id="size2"><font color="maroon"></font id="maroon">

FİRDEVS KUTSAL

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2008 15:10 

Ölçüleri büyüterek çizgileri kaybedemezsiniz. Desenler büyür ve gerçekçi görünümü kaybeder ve çözünürlikleri azalır. Kapladığınızda ek yerlerindeki desenler birbirini tamamlaması lazım. KÜÇÜK BİR İPUCU: Bir resmin ek yerlerinin kaplama yaptığınızda belli olup olmayacağını, resmi masaüstü arka planı yaptıktan sonra masaüstü ayarlarında döşe dediğinizde ek yerleri belli olmuyorsa kaplama olarak kullanabilrsiniz. Eğer ek yerleri belli oluyor ise http://www.adeko.com.tr/forum/topic.asp ... Terms=gimp adresindeki yolları takip ederek kaplama resmini ek yerleri belli olmayacak hale getirebilirsiniz. Yanlış bilgi veriyorsam bilenler düzeltsin. Ben böyle yapıyorum.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 12 Haz 2008 23:35 

arkdaşllar ben yapamadım.ben 4.2 bir aylık olan programını kullanıyorum.amam kütüphane ekleyemiyorum.burdaki yazılanları uyguladım amam olmadı.yardıcı olurmusunuz.

kimsnin hakkını yemeyin

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 13 Haz 2008 10:51 
Site Admin

Kaplama Ayarları > Malzeme > (sağ üstteki liste kutusu) > Yeni Kütüphane

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2008 20:00 

arkadşım teşekkür edrim dediğini yaptım.yeni kütüphane oluştu ama içerisine atadığım jpg formatındaki fayans reimlerini görmüyo.program files kısmında yüklü ama program açıldığında o benim yüklemiş olduğum reimleri görmüyo.neden acaaba.ben bir aylık deneme sürümünü kullanıyorum ondan olabilirmi.

kimsnin hakkını yemeyin

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2008 13:36 
Site Admin

Boş liste içinde sağ yık > Yeni malzeme

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2008 20:42 

kusura bakmda ben gene beceremedim.herşey oluyo yeni malzemede atadım.ve siyah bir resim çıktı ona resim ekliyorum bu sefer gene olmuyo.yani ben kendi yüklediğim resimlri bir türlü progrmın içerisinde kullanamıyorum.bana vidyolu anlatım verseniz olmzmı yada bulabileceğim bir adres varmı.yapamadım bitürlü yaaa.dediklerinizi yapıyorum ama olmuyo bitürlü

kimsnin hakkını yemeyin

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2008 22:56 

Kullandığınız 4.2 eski versiyon. Bu anlatılanların çoğu 6.3 versiyonu için geçerlidir. Bu nedenle size destek ekibi daha iyi yardımcı olur.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2008 21:23 

teşekkür edrim.verdiğin bilgi için

kimsnin hakkını yemeyin

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 13 mesaj ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 138 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz