Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 11 mesaj ]
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Adeko'yu her PC çalıştırmıyor mu?
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2008 00:01 

Merhaba iyi çalışmalar. Adeko programını şu an rağbet gören çift çakirdekli yani Hyper Threading teknolojisine sahip pcler çalıştırmıyor mu? Acaba Adeko yetkilileri bu konuda neler düşünmektedir?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2008 16:09 

hayır şuan çift çekirdekleri desteklememkte fakat çalışmalar devam etmekte olup yakın bir zamanda destekler hale gelicek.şuan ise manuel olarak çekirdeklerin her ikisinede icad.exe yi atayıp iki adekoda birden çalışabilirsiniz birinde render alıp birinde çizim yapabilirsiniz

www.cizimci.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2008 16:11 
Site Admin

ADeko6'nın, HT makinalarda hiçbir sorunu yok.

ADekonun zaten genel performansı yüksek olduğu için HT makinalar belirgin bir avantaj getirmiyor. 0.2 saniyede yapılan bir işin 0.1 sn'de yapılması insan gözünün algılayabileceği bir fark değil.

HT, sadece render süresinin kısaltılmasında bir avantaj sağlayabilir. Lakin bu konuda da HT yerine yeni nesil grafik kartları üzerine oynamak bize daha enteresan geliyor açıkcası.

Gelecek sürümlerde rendering hızında bir sürpriz yapabiliriz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2008 23:50 

Evet anlatmak istediklerinizi çok iyi bir şekilde anladım. Peki "şuan ise manuel olarak çekirdeklerin her ikisinede icad.exe yi atayıp iki adekoda birden çalışabilirsiniz birinde render alıp birinde çizim yapabilirsiniz." diyorsunuz. Bu olayı nasıl gerçekleştiriyoruz acaba daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz. Bu arada bende Adeko 4.2 Demo yüklü. İşallah Adeko 6 yıda deneme fırsatım olur. İyi çalışmalar.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2008 00:34 

çift çekirdekli sistemlerde iki adeko da birden çalışmak için ayrı ayrı iki adeko açın görev yöneticisinden işlemlerden icad.exe yi sağ tıklayın >benzeşmeyi ayarla>CPU 0 VE CPU 1 işaetleyin artık birinde render alırken birinde başka bir çizim yapabilirsiniz

www.cizimci.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2008 01:14 

Evet ADeko6'nın, HT makinalarda hiçbir sorunu yok fakat HT makinaların performansını tam hakkıyla kullanamıyor

<font color="red"> 0.2 saniyede yapılan bir işin 0.1 sn'de yapılması insan
gözünün algılayabileceği bir fark değil.</font id="red">

katılmıyorum çünkü;tamam adekoda çizim esnasındaki performans yeterli zira bir modülü yerleştirirken geçen zaman çoğunlukla yerleştirdiğimiz modülün yanına nasılbir model koyacağımızı düşünerek geçirdiğimiz zamandan çok daha kısa fakat çizimi bitirip sıra rendere geldiğinde ortalama makul bir kalite render 15 dk sürüyorsa neden 7.5 dk da bitmesin
keza çoğu kullanıcımız müşterilerinin beklemekten çok çabuk sıkıldığından şikayetçi helede karşısındaki bir bayan ise her renderdan sonra'birde başka renk mi denesek bu seramikler buna gitmedimi acaba birde şu kapak modelinde görelim'gibi aynı projeye defalarca render istedikleri aşikar

çoğu müşterimiz zaten Hyper Threading teknolojisine sahip pclere sahip,şu renderi artık tüm çekirdeklere paylaştırmanın zamanı geldiğini düşünüyorum

www.cizimci.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2008 19:32 
Site Admin

Sevgili cizimci.com,

Mesajımın devamında bu sorunun cevabını verdim sanıyorum.

7.5 dk yerine 1sn'ye ne dersin? <b><font color="green">;-)</font id="green"></b>

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2008 20:19 

render konusunda adeko dünyada çığır açar derim[;)]

www.cizimci.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2008 22:39 

Evet dediğiniz gibi yaptım CPU0 şeçeneğini seçtim sadece gayet güzel ve sorunsuz çizim yapabiliyorum. Peki bu işi her adekoyu açtığımızda yapmak zorundamıyız, bunu sabitlemenin bi yolu yokmudurki acaba.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2008 23:43 

Evet her adekoyu açtığınızda o işlemi yapmak zorundasınız şimdilik bunu sabitlemenin yolu yok.

www.cizimci.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2008 23:56 

cizimci.com vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 11 mesaj ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 142 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: