Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)   [ 16 mesaj ]
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: yıldız sensin yarışması
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2007 15:51 

iyi günler ben bu yarışmaya başvburu yaptım fakat katı modelleme yapamıyorum bu onuda yardımcı olursanız sevinirim birde yarışmakoşullarında projenin adeko da hazırlanması gerektiğiyazılmış acaba autocad de yaptığım katı modellemeleri adekoya atsam yarışma ihlali yapmış olurmıyum bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

mailis

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2007 17:31 
Site Admin

Herhangi bir düğme üzerinde sağ tıklayıp, katılarla ilgili düğme bantlarını açtınız mı? Bunlar çalışmıyor mu?

Aslında bizim tercihimiz tamamen ADeko'da yapılması ama gerçekçi olmak gerekirse -katı veya yüzey- bir modelin AutoCAD'de mi ADeko Mutfak'ta mı oluşturulduğunu belirlemeye imkan yok. Bu nedenle adaletli bir yarışma oluşması amacıyla başka programlarda hazırlanmış modelleri kullanmanızın herhangi bir sakınca oluşturmayacağını kabul ediyoruz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2007 21:02 

teşekküe ederim ben yinede tamamen adeko yapmaya çalışacağım samimiyetinizden dolayı teşekküe ederim bierde extrude komutu yerine geçecek komut hangisi bulamadım bu katrı modelleme ile ilgili eğitim filmi varsa nasıl ulaşabilirim

mailis

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2007 15:51 

Katı komutlarının araç çubuklarını açmanızı salık veririz:
Herhangi bir düğme üzerinde (örneğin "Aç" düğmesi) sağ tıklayın, açılan mönüden "Katılar" ve "Katı Düzenleme" maddelerini işaretleyin. Ekrana yeni gelecek olan araç çubuklarından tüm katı komutlarına ulaşabilirsiniz.

Katılarla ilgili eğitim filmi şu an için yok, ancak hazırlanacak. Şimdilik herhangi bir AutoCAD kitabından katılarla ilgili kısımlara bakabilirsiniz, komutlar birebir aynıdır.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2007 23:22 

Merhaba benim de bir sorum olacak bu konuda;
yarışma kapsamında hazırlayacağımız çalışmalarda render konusunda da yan programlardan faydalanabilir miyiz?

iyi çalışmalar

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2007 13:39 
Site Admin

"Başka programlarda render alabilir miyiz?" diye soruyorsanız, hayır.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2007 00:32 

3d max programından yardım alabiliyormuyuz

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2007 12:35 
Site Admin

Model, malzeme, render.. ne bakımdan?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2007 21:22 

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Destek/Support</i>

Model, malzeme, render.. ne bakımdan?
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

yani model ve texture desteği alabiliyoruz ama render desteği mi alamıyoruz sadece? Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2007 18:58 
Site Admin

Sunum paftalarında kullanılacak renderların nihai olarak ADeko programında üretilmiş olması gerekmektedir.

Bunun dışında <b>yasal açıdan kullanmanızda sakınca olmayan</b> model, doku ve malzemeleri ADeko'ya transfer edip kullanabilirsiniz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2007 16:17 

merhaba benımde bazı sorularım olacak
1- stereo 3d pafta kullanabilirmiyiz...
2-phoshopta 3d olarka aldıgımız dolabı kenarlarından kesip bır mekana monte edebılırmıyız yada diyelim L kose seklınde render aldık ve bu L koseyı bır fotorafa yedırebılırmıyız.
3-Photoshopta britness ayarı derkn sadece resmın genelınemı yapılmalı yoksa belli kısımlara ısık parlaması gıbı bır efekt uygulaya bılırmıyız..
4-kendı adıma 3 katılım ve ortaklasa bır arkadasımızlada 1 katılım yapmamız mumkunmu.yanı benım ıcınde bulundugum 4 katılım olucak ornegın
5-bir katılımcı basarılı bulundugu taktırde hem 1. lık hem 3. luk gıbı ıkı odulu birden alabılırmı..(3 onerı goderılebılıyo cunkı)
6-3d olarak ımport ettıgım dosyanın materyalı atıyamıyorum...atamadanda tepeye ısık koyup render aldıgımda sımsıyah cıkıyo...bunu nasıl cozebılırım.
7-70 50 paftalar ıkıtane a3 pafta cıktısının bırlestırılmesı ıle yapılabılırmı yoksa tek parcamı olmak durumunda
8-photoshopta ıstedıgımız gıbı kesıp yapıstırma yapabılırmıyız pafta duzenı yaparken...
9-Paftalara adeko renderlarının dısında cızgısel yada semasal anlatım perfpektıflerı koyabılırmıyız kucuk abetta.grafiksel anlamda 3d gorüntü,konseptı anlatmak ıcın...
teskuurler..

candemir.carbonmade.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2007 13:13 

1- stereo 3d pafta kullanabilirmiyiz...
<font color="blue">Fazladan aparatlar gerekeceği için stereo 3B pafta kullanamazsınız.</font id="blue">

2-phoshopta 3d olarka aldıgımız dolabı kenarlarından kesip bır mekana monte edebılırmıyız yada diyelim L kose seklınde render aldık ve bu L koseyı bır fotorafa yedırebılırmıyız.
<font color="blue">Monte etmek derken kes-yapıştırı kastediyorsanız evet, başka bir şeyse lütfen açıklayın.</font id="blue">

3-Photoshopta britness ayarı derkn sadece resmın genelınemı yapılmalı yoksa belli kısımlara ısık parlaması gıbı bır efekt uygulaya bılırmıyız..
<font color="blue">Görüntünün tamamına veya belli kısımlarına parlaklık-zıtlık ayarı yapabilirsiniz, ancak ışık efekti (lens flare gibi) yapamazsınız.</font id="blue">

4-kendı adıma 3 katılım ve ortaklasa bır arkadasımızlada 1 katılım yapmamız mumkunmu.yanı benım ıcınde bulundugum 4 katılım olucak ornegın
<font color="blue">Evet, mümkün, yeter ki her tasarımı anlatan pafta sayısı 3 olsun.</font id="blue">

5-bir katılımcı basarılı bulundugu taktırde hem 1. lık hem 3. luk gıbı ıkı odulu birden alabılırmı..(3 onerı goderılebılıyo cunkı)
<font color="blue">Evet.</font id="blue">

6-3d olarak ımport ettıgım dosyanın materyalı atıyamıyorum...atamadanda tepeye ısık koyup render aldıgımda sımsıyah cıkıyo...bunu nasıl cozebılırım.
<font color="blue">Bkz:[url]http://www.adeko.com.tr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1579[/url]
Sorunuzun cevabı bu değilse lütfen yeni bir başlıkta problemi açıklar mısınız?</font id="blue">

7-70 50 paftalar ıkıtane a3 pafta cıktısının bırlestırılmesı ıle yapılabılırmı yoksa tek parcamı olmak durumunda
<font color="blue">Hayır, tek parça halinde olmalı.</font id="blue">

8-photoshopta ıstedıgımız gıbı kesıp yapıstırma yapabılırmıyız pafta duzenı yaparken...
<font color="blue">Evet, istediğiniz gibi kesip yapıştırma yapabilirsiniz.</font id="blue">

9-Paftalara adeko renderlarının dısında cızgısel yada semasal anlatım perfpektıflerı koyabılırmıyız kucuk abetta.grafiksel anlamda 3d gorüntü,konseptı anlatmak ıcın...
<font color="blue">Konsepti anlatmak amacıyla her türlü resim, 3B çalışma, rölyef, malzeme örneği, ahşap kabuğu, doku vb. malzeme kullanabilirsiniz. Ancak kaplamalara (render) müdehale edilemez.</font id="blue">

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2007 14:11 

PHOTOSHOPTA MOTAJ DERKEN SADECE RENDERI ALINAN DOLABIN KENARLARINDAN KESIP YANYANA PHOTOSHOPTA BIRLESTIRILMESI GIBI.SAHNENIN KOLAJ MANTIGINDA YAPILMASI .AMA ASIL KASTETTIGIM DOLABI ALIP FOTORAFI OLAN MEKANA MONTE ETMEKTEN BAHSEDIYORM..

BIRDE GLBAL ILIMINASYON COK ZAYIF KALITEYI ARTTIRMAM SADECE ZAMANI UZATIYO..FOTONLAR ATMIYOR YADA GOLGE DUSEN YERLER AYDINLANMIYOR...DENEMELERIMI TEPEDE FLORESAN CEMBER ISIGI VARKEN DENEDIM...
FOTON SAYISINI VE GOLGE YERLERIN DAHA GERCEKCI GLOBAL ILIMINASYON YAPMASINI NASIL SAGLIYABILIRM

candemir.carbonmade.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2007 19:05 

PHOTOSHOPTA MOTAJ DERKEN SADECE RENDERI ALINAN DOLABIN KENARLARINDAN KESIP YANYANA PHOTOSHOPTA BIRLESTIRILMESI GIBI.SAHNENIN KOLAJ MANTIGINDA YAPILMASI .AMA ASIL KASTETTIGIM DOLABI ALIP FOTORAFI OLAN MEKANA MONTE ETMEKTEN BAHSEDIYORM..
<font color="blue">Dolabın kaplamasını alıp istediğiniz mekan fotoğrafına yapıştırabilirsiniz. Önemli olan dolabın kaplamasının ADeko'da yapılmış olması. Dolap kaplamasında efekt olması durumunda diskalifiye olacağınızı önemle hatırlatırız.</font id="blue">

BIRDE GLBAL ILIMINASYON COK ZAYIF KALITEYI ARTTIRMAM SADECE ZAMANI UZATIYO..FOTONLAR ATMIYOR YADA GOLGE DUSEN YERLER AYDINLANMIYOR...DENEMELERIMI TEPEDE FLORESAN CEMBER ISIGI VARKEN DENEDIM...
FOTON SAYISINI VE GOLGE YERLERIN DAHA GERCEKCI GLOBAL ILIMINASYON YAPMASINI NASIL SAGLIYABILIRM
<font color="blue">Foton sayısını arttırmak için Gün Işığının şiddetini artırın. Işık demeti kalitesini artırmak foton sayısını değil örnekleme (sample) sayısını artırır. Şimdilik sadece Gün ışığı foton fırlatır.

Dikkat etmeniz gereken nokta, bir yüzeye doğrudan ışık vurduğunda, o yüzeyde GI örneği alınmayacağıdır. Sizin durumunuz için floresan ışığın aydınlattığı yüzeylerden GI örneği alınmaz.

Programda dahili olarak önayarlı kalite ayar grupları mevcuttur. Kalite çubuğunu değiştirdiğinizde 13 önayardan birisini seçersiniz. Her ayar grubu, GI örnek sayısı ve sadeleştirme (refinement) ayarından oluşur.
Işık demeti kalitesi, örneklemeyle doğru refinement ile ters orantılıdır.

Işık demeti kalite ayarları:</font id="blue">
[code]GISamp Refinement
0) 32, 1.00
1) 64, 1.00
2) 32, 0.01
3) 128, 1.00
4) 256, 1.00
5) 64, 0.05
6) 512, 1.00
7) 128, 0.04
8) 256, 0.04
9) 512, 0.04
10) 256, 0.01
11) 1024, 1.00
12) 1024, 0.05[/code]

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2007 13:42 

Merhaba ben yarışma için evrakları ve paftayı kargo ettim yanlız kargoya verirken paftayı ayrı pakette zarf ve cdleride ayrı pakette aldılar yani sonuç olarak adıma iki ayrı pakette size ulaşacak acaba bi sorun yada karışıklık teşkil eder mi?

[img]http://www.danasoft.com/sig/SerkanEnesErkanBySee.jpg[/img]

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)   [ 16 mesaj ]
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz