Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)   [ 16 mesaj ]
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: yarışma sonuçları ne zaman açıklanacak
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2007 22:43 

arkadaşlar yarışma sonuçları hakkında bilgisi olan varmı

mailis

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 12:53 

4-8 Nisan Mutfak Banyo Ankastre cihazlar fuarında....

tasarslan

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 13:17 

''Hayır. Jüri 31 Mart'ta toplanıyor. 4. Nisandan önce sonuçlar açıklanacak. Ancak ödül töreninin, TÜYAP ve MUDER'in tavsiyeleri ile 6 Nisan Cuma günü yapılmasına karar verildi.''

Destek/Support'dan gelen bir cevap idi bu.
Niye belirsizlik var ?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 13:20 
Site Admin

Bugün sitede açıklıyoruz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 13:33 

önce siteden duyurulması gerekiyor sonuçların, zaten 2 Nisan da siteden duyurulacağı da belirtilmişti başvuru sartnamesinde..fuarda ödül töreni olacak sadece...yetkililer sonuçların ne zaman acıklanacağını belirtirlerse seviniriz..

SİYAH BEYAZ
ÖLÜM YASAM

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 13:36 

acıklama için teşekkürler.. ben yazarken siz gerekli acıklamayı yapmışsınız.

SİYAH BEYAZ
ÖLÜM YASAM

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 15:14 

evet güzel bir yarışma oldu,
çok ucuz bir maliyetle (toplam iki ödülle), program gayet iyi tanıtılmış oldu, elinizde baya bir tasarım ve öneri toplanmış oldu.
Dünyanın başka yerinde de heralde böyle bir zeka örneği yoktur.
Tabi yarışmadan önce belli bir sözleşmenin imzalanmamış olması da iyi. Ne de olsa tüm başvuruların tasarım hakları sözde size ait olacaktı ya :) ülkem kötüye gidiyor.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 15:56 
Site Admin

Yarışma Jüri'si Türkiye'de kendi konusunda uzman, saygın isimlerden oluşmuştur. İnanmadıkları hiçbir metnin altına imzalarını koymazlar.

Jüri kararında <b>KESİNLİKLE </b>hiçbir kişi, kurum veya şirketin etkisi olmamıştır.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2007 03:19 

Keşke katılmasaydım emeğıme harcadığım zamana yazık...
derecelerin kaydırılmasının hicbir mantığı olamaz ki önceden bü şekilde bir uyarıda yotu..Gönderilen projeler içinden Adekonun tasarım ve olanakları dahilinde ve zaman çerçevesinde yapılan projeler kendi aralarında geğerlendrilmelidir...Elbetteki adekoyla istedikleri tasarımlara ulaşamıyacağız.ama bu bir render yarışması idi..
Jurinin saygı değerliğiyle yaptığı ayıp dahada vahim sonuç almakta.Kim bizim hakkımızı savunacak bilemiyorum...Ben kesinlikle hakkımız olan bir ödülü başkalarının isteği üzerine başka alanlara kaydırma fikrini kabullenemiyorum...kusurabakmayın hakkımız bakalarına verildi başka şekilde ifade edilemez..
Kesinlikle hayal kırıklığı....

Türk design in germany

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2007 20:03 

Yaa Anlamıyorum juri ne bekliyoduki sonuçta malzeme belli ADEKO6 biz bu programda en iyisi için çalıştık ve tasarladık. Böyle bir yarışmada böyle bir karar insiyatifine sahip olmaları çok aşırıya kaçtı kanımca jürinin görevi gelen tasarım ve renderlardan en iyisini seçmek ve derecelendirmekti. Uluslar arası platformdakı prestijimiz umrumda bile değil yada para, ödüller bizim hakkımızı kim verecek!!! Burda bir sürü indsanın emeği var hiç kimse kimsenin hakkı olanı bir şeyi başkasına sorgusuz sualsiz veremez ve ben diyorumki mademki projelerde kayda değer bir tasarım yoktu ozaman katılım yapan tüm kullanıcıların yolladıkları dosyalar geri iade edilsin!!!

[img]http://www.danasoft.com/sig/SerkanEnesErkanBySee.jpg[/img]

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2007 23:28 

zaten yarışma açıklamasında kanunen aykırı olarak tüm katılımcıların hakları adeko'ya ait olacak denmiş. Sayın yetkililer bakınız 'ETMK yarışmalar şartnamesi'. Böyle bir dünya yok. Zaten böyle bir sözleşmede imzalamadık. Ne hakla segileyip bir yerlerde kullanacaksınız bakalım. Kanuni haklarımızı da kullanacağız.
Bu arada geleneksel hale getirmeyi düşünmeyin bence bu yarışmayı :)

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2007 23:59 

Birazda yapıcı olmak da lazım kendimce hatalarını düzeltecekleri kanatindeyim...

candemir.carbonmade.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2007 12:03 

Zararın neresinden dönseler kardır bence Bu ADEKO için kötü bir imaj oldu çünkü kaş yapalım derken göz çıkarnak böyle bir şey olsa gerek ;)

[img]http://www.danasoft.com/sig/SerkanEnesErkanBySee.jpg[/img]

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2007 00:09 

adını vermek istemiyorum duayen başka bir mimarın yorumu

---------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Ben birşeyden şüpheleniyorum.! Bazı firmalar var, tasarım yapmayı beceremeyen elemanlara sahipler. Mesela 'giydirme cephe firmaları' bunlar hadi 5000 ytl ödül veriyorum diyerek yarışma açıyorlar. Tasarımları topluyorlar. Sonra da saçma sapan bir jüri raporuyla işi başlarından savıyorlar. Mutfakçılardan da böyle işlere giriştiğini düşündüklerim var.

Benim özellikle öğrenci arkadaşlarıma önerim yurt dışı yarışmalara ağırlık vermeleri , tasarımlarını oralarda sınamalarıdır. Türkiye'de tasarımlarını ortaya dökerden daha dikkatli olmalarıdır. Çünkü bizde üst düzey tasarım hırsızları mevcut.

Türkiye'de şimdiye kadar kayda değer bir jüri raporu okuduğumu hatırlamıyorum.
Jüri raporlarının seviyesini düşük buluyorum. Akademik düzeyde jüri raporlarıyla pek karşılaşamıyoruz.
Bu okuduğum jüri raporun da mimari dil içerdiğini düşünmüyorum. Umarım yarışma jürilerinde daha özenli raporlar yazılır ve yarışmalarımızın itibarı artar.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2007 02:19 

Uzun zamandır forumdaki gerginlikle ilgili olumsuz duşunduğumden olabildiğince uzak durmaya çalıştım.Forumlarıda pek beceremiyorum bi cevap atıyım dedim yanlış yerlere gitmiş farklı anlamlar çıkmış(ahh bu Avant browser)...Eğer bunuda yanlış yere göndermiyosam ödül türeni ve rapor hakkında bilgiler vermek isterim..

Ödül töreni gayet sıcak ve paylaşımlı geçti..Elimden geldiğince herkzin sıkıntısını iletmeye çalıştım...Feedbackleri bir yazıda toparlayıp bizat kendi elimle yılmaz beye teslim ettim...Spesifikleri kendimce eleyerek genel sorunlardan birkaç madde ile anlatmaya çalıştım...bunla ilgili geri dönüş olacaktır...bana geldiğindede tekrar foruma yazabilirm (becerebilirsem).
Bundan sonrasında iletişim kuracaklar için direk firma ile bağlantıya geçebilirsiniz...Top benden çıktı kısaca:)
Sıkıntısı olan arkadaşlarımda merak etmesinler olmumlu her sone gerçekleştirilmeye çalışılıyo.

Organizasyon ve Yılmaz beyin bizle ilgilenmesi harikaydı her knouda konuşabildik.Yarışma dışındada...Adeko çalışanlarının tavrıyla ilgili çoook olumlu şeyler yazabilrim.Ama yazmıcam bizat kendiniz bağlantıya geçerek bunu hissedin isterim...Herkez en iyi şeylerin olması için çaba sarfetirdiğini hissettirdi...

Bize zaman ayıran ve her detayı paylaşan YILMAZ ZENGLERE ayrıca teşekürler...

candemir.carbonmade.com

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)   [ 16 mesaj ]
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz