Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)   [ 21 mesaj ]
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: RENDERI DAHA HIZLI ALMAK
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2008 17:40 

ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ ÇİFT ÇEKİRDEKLİ PC LER ARTIK ÇOK YAYGINLAŞTI HEMEN HEMEN ÇOĞU KİMSENİN PC Sİ ÇİFTÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİLERE SAHİP,ADEKO ŞUAN ÇİFT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİLERDE ÇEKİRDEĞİN BİRİYLE ÇALIŞIYOR DİĞER ÇEKİRDEK BOŞU BOŞUNA TEMBEL TEMBEL BEKLİYOR VE SİZ DONANIMINIZ İYİ OLMASINA RAĞMEN RENDER SÜRESİNDEN ŞİKAYET EDİYORSUNUZ HAKLI OLARAK

ADEKO ÇİFT ÇEKİRDEKLİLERİ DESTEKLERSE PEKİ NE OLUR;10 DK DA ALDIĞINIZ RENDER 5 DK DA BİTECEK,ŞUAN 4 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİLERDE PİYASADA,4 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİNİZ VARSA 10 DK LIK RENDER 2,5 DK DA BİTECEK

SİZİN PC NİZ ÇİFT ÇEKİRDEKLİ OLUP RENDER SÜRESİNDEN ŞİKAYETİNİZ VARSA BU KONUYA CEVAP YAZINKİ NEKADAR ÇOK TALEP GELİRSE ADEKO'NUN ACİL OLMAYIP DAHA SONRAYA ALDIĞI ÇİFT ÇEKİRDEKLİLERİ DESTEKLEMESİ İÇİN YAPACAĞI PROGRAMDAKİ İYİLEŞTİRME PLANINI DAHA ÖNE ALMASINI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

AĞLAMAYANA EMZİK YOK[:)]

www.cizimci.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2008 18:25 

hepınıze teşekkürler kolay gelsin
AMD Athlon 64x2Dual Core Processor 4600+2,0 RAM,asus x1650 series pc de 6,3 adeko mutfak çok aşırı yavaşlıyor pc yı kasıyor
sakın pc le alakalıdır demeyın
falan fılan ........................(adeko 6,, ve adeko 6,2 içinde ne eksık ise bu ikisinde böyle bir sorun olmuyordu 2ile 3dakıka içinde render yapıyordu şimdi ise 15 ila 32 dakıka arası sürüyor lütfen bunu kayda alın eminimki bütün adeko kullananlar aynı sorunu yaşıyor bu forumu bilmediklerinden şikayetlerini dile getiremiyorlardır.[?][:(]

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2008 18:33 

Herkese slm.
intel core 2 duo 1,83 ghz 667 mhz 2 gb ram ama kasıntı var
inşallah çift çekirdekleri destekler hale gelir program.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2008 11:11 
Site Admin

6.2 ile 6.3 arasında render motorunda hiçbir değişiklik yapmadık.

Render ile alakalı sayılabilecek tek değişiklik malzeme editörü'dür.

Destek ekibimizdeki arkadaşlarla temasa geçin, problemi teşhis etmeye çalışalım.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2008 17:01 

Sayın destek adeko 6.3 kullanıyorum fakat programı kullandığım ilk zamanlarda müthiş hızlı bir şekilde render alırken şu an tam kaplamayı 02 saat 08 dk 17 sn de tamamladı :)yazmış olduğunuz önerileri bilgisayarımda denedim ama bi değişiklik olmadı ne yapabilirim.

sadık Başar

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2008 20:01 
Site Admin

İlk zamanlar derken 6.0, 6.1, 6.2'yi mi kastediyorsunuz yoksa 6.3 makinanıza ilk kurulduğu zamanı mı?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2008 19:54 

6.3 kullanırken tabiki

sadık Başar

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2008 20:04 

virüsmü var acaba diye düşündüm tarattım o da yok ekran kartı güncellemesi yaptım ondada randıman alamadım ve pc im çift arkadaşların bazılarının pc si çift çekirdekli ama benimki değil
ekran kartım Ge force 5200 Fx
VALENTİNO kullanıcı isimli arkadaş 15 ile 32 dk arasında render alıyormuş Ben O kadar Sürede Alsam Yatıp kalkıp dua Edicem Ayrıca Ben Dungle Program Kullanıyorum Aynı program Laptop da Yüklü Ve Ne yazıkki Orada da Bu kadar uzun sürede render oluşuyor pc im hakkında Windows XP kullanıcısıyım verebileceğim bilgiler Bunlar Bilgilendirirseniz Sevinirim

sadık Başar

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2008 09:39 

ARKADASLAR RENDER HAZIRLIKLARINIZI YAPIN SONRA TAM KAPLAYA GECIN YUZDE DAHA YUZDE 1 E GELDİGİNDE HEMEN ESC YE BASIP IPTAL EDİN SONRA HEMEN TEKRAR KAPLAYIN RENDER SÜRESİ YARI YARIYA DÜŞÜYOR BU KONUYU DAHA ÖNCE ARKADASLARIMIZDAN BIRI BAHSEMISTI AMA KIM OLDUGUNUZ HATIRLAYAMADIM AMA GERCEKTEN ISE YARIYOR...

HAYAT KISA CIZMEK LAZIMM...

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2008 11:16 
Site Admin

sevgili oden2003,

"6.3'ü ilk yüklediğim zaman hızlıydı, sonradan yavaşladı" diyorsunuz, doğru mu anlıyorum?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2008 14:52 

Render konusunda kıyaslama yapabilmek için kaplama ayarlarının her zaman aynı olması gerektiği kanaatindeyim. Kalite 5 iken yaptığı renderin süresi kalite 10 da daha fazla olacaktır. Işık demeti de değiştiriyor sanırım. Kullandığınız kaplama materyalleri de değiştiriyor. Kumlama cam kullandığınızda düz cama göre daha uzun sürelerde render ettiğini tespit etmiş bulunmaktayım.(Büyük bir buluş [8D]) Render ayarları ve kaplama malzemeleri render süresini etkiliyor sanırım.
Onur KANGAL

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2008 15:10 

ARKADAŞLAR SANIRIM FORUMDAKİ ARAMA BUTONUNU PEK KULLANMIYORSUNUZ RENDER SÜRESİNİ YARI YARIYA DÜŞÜRMEK İÇİN YAPTIMIZ İŞLEMİ YAKLAŞIK 9 AY ÖNCE BURAYA YAZMIŞTIK http://www.adeko.com.tr/forum/topic.asp ... s=render,süresi

www.cizimci.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2008 17:16 

sayın destek ewet doğru olarak anlamışsınız ilk yüklemeden itibaren bir kaç ay çok iyi şekilde render alıyordum daha şu son günlerde yavaşlamaya başladı ve gün geçtikçe de daha uzun sürelerde render alıyorum.

sadık Başar

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2008 17:41 

AZDA OLSA HAVALARIN ISINMASI İŞLEMCİNİN ISINMASINA NEDEN OLDUĞU İÇİN RENDERI BİRAZDA OLSA ETKİLER

PROGRAMI KURDUKTAN BUGÜNE MALZEMELERDE AYARLAR YAPTIYSANIZ MALZEMENİN YANSIMASI PARLAKLIĞI VESAİRE BUNLARDA RENDER SÜRESİNİ ETKİLER

BİRDE RENDER SIRASINDA ARKA PLANDA BAŞKA PROGRAMLARIN ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞINA BAKIN GÖREV YÖNETİCİNİZDEN

İLK ZAMANLARKİ EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNÜZ VE ŞİMDİKİ EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNÜZÜ KONTROL EDİN

www.cizimci.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2008 11:12 

Sayın Destek Bir kaç gündür Render alma konusundaki şikayetimi bilgisayarımdaki ufak tefek tadilatlarla çözmeyi başardım şimdilik render süresini en asgari orana düşürdüm sonra "C:\Windows\Prefetch\" altındaki tüm dosyaları sildim. Zamanla bunlar yine dolacak gerçi ama.
Biraz olsun Bilgisayarın hızını arttırmak işe yarıyor. Başlat/Run/regedit yapıp.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contr o l\Session Manager\MemoryManagment\PrefetchParameters\" Sağ penceredeki "EnablePrefetcher" değerini ( 5 ) ile 7 arasında bir değer yaptım.

"HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0" olarak atadığımda sorun bir nebze olsun çözüldü.

sadık Başar

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)   [ 21 mesaj ]
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 127 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz