Yaygaraya gerek yok arkadaşlar. Adeko programını belirli bir süre kullandıktan sonra genel çalışma mantığını anlamış olmanız gerekirdi. Ben acemi bir kullanıcı olarak cevaplamaya çalışayım.
1.Adeko jpeg resimlerini modül kütüphanesine tanıtabileceğiniz bir program değil. Jpeg resimlerini sadece malzeme kütüphanesine tanıtarak mevcut modülleriniz üzerine kaplama yapmanıza olanak sağlar. Malzeme kütüphanesi yerine Modül kütüphanesi yazmadınız umarım.(Gerçi o zaman 3. soruyu sormazdınız.)Eğer modül kütüphanesindeki eklediğiniz yeni modüllerin resimlerinin kütüphanenizde görünmesini istiyorsanız yeni bir sayfa açıp 4x4 boyutlarına getirip Slayt komutunu kullanabilirsiniz. Bir diğer konu ,Kaplama olarak Eğer dışardan jpeg kaplama atmak istiyorsanız
http://www.adeko.com.tr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1829 adresini bir ziyaret ediniz.
2. Katı modelleme modülünüzün olmaösı gerekmektedir. Tabi ardından autocad ve diğer cad programları ile 3 boyutlu çizim yapmayı bilmeniz gerekiyor. Bu tamamen cad bilgisi ile alakalıdır. Standart kullanmdığımız adeko kadar kolay değildir.
3.Malzeme kütüphanesinde malzeme üzerinde sağ tıklayıp düzenle dediğinizde ebat kısmından düzenleyebilirsiniz. Diğer bir husus kendi resminizle oluşturduğunuz kaplamanın Kaplama Kütüphanesindeki ismini üzerine gelip F2 yaparak şu şekilde değiştiriniz: $3P$_isim
Örneğin kaplama ismini manzara değil de $3P$_manzara olarak yazınız.
Bu şekilde isim vermezseniz resminiz kaplamak istediğiniz materyali tam merkezleyerek kaplamayabilir. Sağa sola kayabilir.
4. Adekodaki klasörü altında tanımlı modüllerin dwg dosyaları var. Oradan alabilirsiniz. Kendi katı modüllerinizi ise Modül Kütüphanesi > Tanımla > XXX Genel Blok > Gözat deyip modülünüzü seçin. Tabiiki modülünüzü XMutfak klasörü altına kaydetmiş olmanız gerekir.
5.Bunu başka bir arkadaş cevaplasın. Ben katı modelleme kullanmıyorum.
6.Bu sorunuz Pek anlaşılır değil.
7. Adeko Sistem araç çubuğu ile Yedek alabilrisiniz.
8. Bunu yapamazsınız. Katı modelleme ile böyle bir modül çizebilirsiniz. Yoksa yanyana 2 modül koymanız gerekir. Bir iki kapaklı, bir çekmece.
OPTİMİĞE GELİNCE,
Ben kullanmıyorum. Satın almadım.