Merhaba
2008 den beri adeko kullanıyorum. dongle ile kullanıyorum. Sebebim de o yıllarda dizüstünden ziyade masaüstü pc kullanmamız ve Türkiyede mevcut olan lisanslama sistemlerinin firmalarca para kazanma aracı olarak kullanılması idi. PC ye birşey olur yada program sizin yanlışlığınızdan dolayı lisansı kalkar, yetkili aynen şöyle der kurmamız gerekiyor ücreti bu kadar. İyi de ben lisans satın almış isem programı da kurabilyor isem ürün lisanslama kodu için neden yeniden bedel ödemem gerekiyor ki.
Konumuza dönelim,
X2 çıktı bizlere hayırlı uğurlu olsun. Bende 2011 Tüyap da 9 u X e yükselttim. Bana o zaman X2 ye ücretsiz bir yükseltme olacağı söylendi. Şimdi bana yükseltme yapılabilmesi için dongle mi iade etmem söyleniyor. Yoksa X2 ye geçemiyorum. X2 ninde dongle li olmayacağı söyleniyor.
Bu tam Türk usulü kara mizah.
1- Dongle ile çalışan bir sistemi kurduysan kaldırırken de bunu zamanında duyuracaksın ki herkes ona göre tetbirini alsın. 2- Online lisanslama sistemi olmadığı sürece bu programı kullananların bazı zamanlarda yaşayacakları mağduriyetleri nasıl çözeceksin. 3- Her firma bu tür karar alma hakkına sahiptir. Ama bunu yaparkende hiçbir müşterisini mağdur etmemelidir. 4- Kötü niyetli insanların yaptıklarını iyi niyetli insanlar ödediği zaman bizim ülkemizde biz bunu maalesef havale yöntemi ile çözmek zorunda kalıyoruz.
Sayın yetkililer; 1989 yılından beri paket program kullanıyorum. Güncellemelerin bile parayla satıldığı programlar gördüm.
X2 aslında Bence ayrı bir program olarak çıkmalıydı, (getirdiği değişiklik ve özellikler bunu gerektirecek kadar radikal) Dongle olmayacaksa olmasın o zaman sorun değildi. Lütfen programlarınızı parayla alıp kullananları kötü niyetli insanlara kurban etmeyin. Tedbirinizi alırken bunu bizlerle sizi aradığımızda değil de bir mesajla bile paylaşmayı çok görmeyin.
|