Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 6 mesaj ]
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: çatı eğiminin çizilmesi
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2007 12:52 

Çatı katında yer alan eğimli tavan çizimi hakkında yardımcı olur musunuz? Eğitmen yeterlik sınav sorusu 79. soru oluyor bu aynı zamanda

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2007 17:27 

Tavan büyüklüğünde hatta eğim verince biraz küçüleceğinden biraz daha eğim vereceğiniz tarafı daha uzun olması kaydı ile bir raf çizin. Çizdiğiniz rafın kotunu tavanın alçak tarafının kotuna getirin. Perspektif görünümden tel görünüşe gelin. Rafınızın alçak kalacak kısmına zoom yapın. Düzelt araç çubuğunu açarak 3b çevir komutunu tıklayın. Çevrilecek nesneyi seçin. Size ekseni soracaktır. Burayı direk enter diyerek geçerseniz iki nokta seçmenizi isteyecektir.Nokta yakalamayı açın. Sonra seçtiğiniz kotta kalmasını istediğiniz kısımdaki (yani mekanınızın alçak tavan kısmındaki) rafın alt köşesini ve daha sonra diğer alçak kısımda kalacak rafın alt köşesini tıklayın. Ardından entera basın. Size açıyı soracaktır. (Açıyı üçgen kenar formülleriyle daha önceden bulmuş olmanız gerekiyor.)Açıyı girdikten sonra eğimli bir tavanınız olacak. Bu tavanın rengini raf katmanından beyaz yapabilirsiniz veya farklı renk atabilirsiniz. Mekanda başka raf var ise tavan için kullandığınız rafı seçerek sağ tıklayın. Dağıtı tıklayın tekrar rafı seçerek kaplama ayarları menüsünden Nesne kutucuğunu tıklayın. Nesne kutucuğunda sağ tıklayarak nesne ekleyin i tıklayın.Ardından buraya tavanı boyamak istediğiniz rengi atın. Böylelikle tavan renginiz ayrı bir layer olarak duracak ve mekandaki diğer raf katmanlarının rengi ile aynı olmayacaktır.

Umarım anlamışsınızdır. (Ben eğitim almadım o nedenle bu kadar yapabiliyorum.:)))) Daha ayrıntılı bilgiyi adeko' dan Yusuf Bey'e sorunuz. O size yardımcı olacaktır.)

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2007 21:17 
Site Admin

Kenarları görünmese de tavanda bir yüzey vardır. Bu görünmez kenarları önce görünür hale getirmmiz lazım.

1- Duvarı çizin
2- Klavyeden <b>SPLFRAME </b>komutunu girip <b>AÇ</b> deyin
3- İzometrik perspektiften bakarak tavan çizgizine çift tıklayın
4- Görünmez kenarları görünür yapın, ve
5- Köşelere çatı eğimine göre farklı kot (Z) değerleri verin.

Ya da <b>3Y</b> (3 boyutlu yüzey) komutu ile dört köşesini kendiniz belirleyeceğiniz bir nesne de yaratabilirsiniz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 15:35 

Arkadaşlar ben yazdıklarınızı uyguladım fakat duvarlar sadece üzerine tıkladığımda görünüyor normalde görünmüyor yardımcı olursanız çok sevinirim..

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 15:58 
Site Admin

Çatı katı çizimi ile ilgili bir eğitim filmi var. <b>Çatı</b> diye aratınca çıkan başlıklardan birinde bulabilirsiniz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 17:11 

Çok Teşekkür ederim..

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 6 mesaj ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz