Merhabalar.
Dediğinize aynen katılıyorum. Destek/Support arkadaşımızın bahsettiği görsel 64bit desteği.
Yazılım olarak zor bir sistem olduğu için Adobe ve AutoDesk'in birkaç programı haricinde 64bit ile çalışan program sayısı az.
Elbette bir Türk şirketi olarak bunu uygulayabilseniz çok iyi olacak ama zor. Bunu kabul ediyorum.
Ancak farkı sizin verdiğiniz linkteki algoritma değilde işlemci clock saati. Biz programlarda bunu dikkate alıyoruz. Tabi bu da hız açısından önemli. Ama Hyper Thread bizim için çok önemli. Çoklu çekirdek konusunda da şöyle söyleyebilirim. Şirket bünyemde 4 işlemcili yani toplam 16 çekirdekli pcler mevcut render için. Bizim için önemine dikkat etmelisiniz.
Çizimci dostumuzun da dediği gibi avrupaya açılan bir Türk firması olarak Bazı yeniliklere öncü olmak 5 yıl sonra Adeko'nun durumunu değiştirecektir. Aynen destekliyorum.
Bir de çizimci dostum kapakları resim olarak atayınca kapak.bmp olarak kaydediyor yan yana ama bu dosyanın boyutu 126700px genişliğinde.
onu ps veya diğer Raster programlar desteklemiyor. Sen onları değiştirmeyi denedin mi? değiştirdiysen hangi programı önerirsin.
İyi çalışmalar dilerim ikinize de.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by cizimci.com</i>
Sayın Destek/Support
(Firma olarak körü körüne teknolojiyi takip etmek yerine, kullanıcılarımızın minimum bedelle maksimum faydayı elde edebilecekleri
çözümler üzerinde çalışmayı daha uygun görüyoruz. Müşterilerimizin (dolayısı ile ülkemizin) israf etmesini
önlemek firmamızın önde gelen görevlerindendir. Araç amaçdan önde değildir.)
Programın 64bit desteği olmasının kullanıcılara ne gibi donanımsal olarak maliyet getireceğini anlamış değilim.
Sonuçta yeni nesil işlemcilerin hepsi 64 bit desteğine zaten sahip hatta en ucuz işlemciler bile.
Kullanıcıya işletim sistemi alırken 34bit yerine 64 işletim sisteminin fiyat farkı sadece 30 ila 80 tl arasında değişen bi fark olacaktır ki buda
öyle abartılacak bi rakam değildir.
(32 bit ile 64 bit farkına gelince yaklaşıkk olarak %10-20 bir hızlanma beklenebilir. Ancak normal bir gözün 10 salise tutan bir işlemin
8 salise sürmesini farketmesi pek olası olmasa gerek)
Katılamıyorum malesef çünkü bir projenin baştan sona çizilip bitmesi 10 salisede tamalanmıyor genel olarak düşünürsek her maus hareketinde
çizim bitene kadar bu 2 salise farlar birike birike totalde çok büyük sürelere ulaşabilir 30 dakika da bitecek bir proje neden 20 dakikada da bitmesin
Benim fikrim 64bit ve Hyper Threading e tam destek acil yapılması gerekenler arasında olmalı.yurt dışına açılıyoruz
profosyonellik konusunda Adeko nun imajı müthiş artacaktır.
www.cizimci.com
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Volkan Manioğlu
AutoDesk LA - MSCE
M-Dizayn Bilgisayar Destekli Tasarım - Tanıtım ve Reklam Ajansı