Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 10 mesaj ]
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yarışma Sonuçları
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 16:45 
Site Admin

Yıldız Sensin Yarışması Jüri raporu:

http://www.adeko.com.tr/yarisma/yildizs ... nuclar.pdf

Not:Jüri kararında KESİNLİKLE hiçbir kişi, kurum veya şirketin etkisi olmamıştır.

Değerlendirme toplantısı ve ödül töreni 6 Nisan 2007 tarinde saat 14:00'de Tüyap Beylikdüzü Fuar Alanı - Akdeniz Salonunda yapılacaktır.

ADeko Yazılım, karar metninde yer alan Jüri tavsiyesine uyarak yarışmada gösterdikleri çabayı desteklemek amacıyla Aydın Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümüne, bilgisayar ve maddi yardımda bulunmak kararı almıştır.

Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2007 21:14 

(wonrg post)

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2007 03:27 

Bugüne kadar hiçbir yarışmadan böylebir sonuç görmedim...Bilgisayarda adeko dosyası kaydetmeyi bilmeyen bir jüri çoğunluğunda alınmış vahim sonuçlar...kimsenin bu durumu hazmedeceğini zannetmiyorum

Türk design in germany

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2007 05:28 

Tasarım ve mimarlık forumlarında ole sansasyon oldu ki buraya bişiler yazmak istedim.Yaklaşık yirmi senelik yarışma takibi birikimimde çeşitli sorunlarla karşılaştik.Çözümler bulduk...Elimden geldiğincede yardımcı olmaya çalışacağım...
Firma katılımcıları yanıltığı konusunda bi izlenim oluşmuş.Jüri kararı yada raporunun arkasına sığınmanın davranışının başarısı ne olur bilinmez.Ama halk tarafından marka bir firmadan beklenen firmanın katılımcılara herzaman iyi hizmet vermesidir...kanımca Yarışmadaki genel başarısızlığı firmanın ek*** bilgilendirmesine bağlıyorum...

Tasarım kriterlerinin verilmesi açısındanda programın öğretilmesi açısındanda sorumluluk firmaya aittir.Firma üstüne düşen görevi tam olarak yaparda katılımcıların ilgisizliğinden bu sonuçlar çıkarsa kimsenin bukadar sert tepki vericeğini sanmıyorum.Firma bu durumda juriye durumu anlatıp,istenilenleri belirtip yarışmacıları savunmak durumundadır..Aksi halde insanların karar firmanın işine geldi şeklinde yorumlamasıda doğaldır.
Yeni bir program ve kısa zamanda hem öğrenip hem tasarım yapmak cidii zaman ayırmakla olacak birşedir.Eğer bu iş bukadar kolay olsaydı herkez program öğrenen tasarımcılar olurdu.Eğer bu anlamda ciddi zaman ayrılanlar olduysa haklı tepkileri şiddettli olacaktır...
Jurideki kişiler çok önemli projelerde yer almış küratörlükleri kitapları bulunan , çok iyi tasarımlarla haşırneşir olmuş insanlardır,küratörlükleri ve bir çok yarışmada jurilikleri bulunmaktadır.Böle bir yarışmaya göndrilecek projelri beyenmesi elbetteki çok zordur.Jurinin bu alışkanlıklarını göz önünde bulundurması gerekmekteydi.Firma ise bu konuya hassas yaklaşmalı bu yarışmaya ait kriterlerde seçimler yapmalıydı.Jüri baktı kendini kaptırıyo orda işe el koymalı dümeni ayarlamalıydi.Sonuçta ödülü jürimi vericek firmamı.Firmanın juriyi bilgilendirme konusundada pasif kalmsı bu durumu yaşatmış olabilir.Ayrıca jüri içerisinde bilgisayar programı ile ilgili biri dışında 3d render konusundada uzman ve söz sahibi birinin olası gerekmekteydi.Çünki yarımanın başlığındanda anlaşılacağı üzere tasarım ve render dendiği an yüzde elli render yüzde elli tasarımdır.Burda render kısmı dikkate alınmamış gibi görünmekte.En mantıklısı altı jüri üyesi olacaksa üç tasarımcı üç render konusunda uzaman olmalıydı...
En başta adeko çalışanları render kışmı için değerlendirme talebinde bulunabilir yada kendileri bazı ek ödüllerle verebilir.Jüri render konusunda üzmanlaşmış bir jüri değildir.Firma yarışma başlığını tasarım ve render şeklinde atmaktafakat jüri raporunda render kriterini düşündüğüne dair bile bir ibare bulunmamaktadır.Jüri en güzel şekliyle tasarım eleştirisi ve oylaması yapmıştır peki render konusu tasarmı konusu kadar önemli değilmidir.Bu bir türk programının yeteneklerini ölçen bir yarışma değilmidir aynı zamanda...
Jüri nasıl olurda sadece tasarım kriterine göre kararlar verebilir buna bağlı olarak firma buna göz yumar...Jürideki kişiler bu tarz rahat karar verebilmeleri için prograım her türlü yeteneğini bilmek zorundadırlar..Aksi halde sadece kendi uzaman oldukları konularda yorum yapmaları doğru olacaktır.
Kimse iyileşmek için doktor yerine çok iyi bir kaportacıya gitmez.Herkez kendi uzaman olduğu konuda bildirimini yapar firma herşeyi dengelerse zaten bunu gibi sorunlar ortaya çıkmazdı...
Sımdı bu hataları duzeltmek durumda kalmazlardı.(Firma aksini marka duşunup intahrı etmicekse tabi)

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2007 19:47 

pekirajans söylediklerine kesinlikle katılıyorum bu nasıl bir karardır nasıl bir jüridir soruyorum sizlere. Bunca insanın maddi manevi hakları ne olacak eğer şartnamede bu sonucu doğuracak bir şık yoksa ki zaten böyle bir şey söz konusu değildi, yarışmanın tekrar değerlendirilmesi gerektiğinin kanısındayım. Bu ADEKO firmasının bir ayıbıdır bu ayıbı örtmek sizin işiniz hakkımızı aramaksa bizim...

[img]http://www.danasoft.com/sig/SerkanEnesErkanBySee.jpg[/img]

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2007 03:03 

merhaba ben de öğrenci kategorisinden yarışmaya katılmıştım.

Diğer jüri üyelerini pek tanımasamda özellikle Meral ve Yılmaz hocaların jüride olduğunu göründe yarılşmaya katılmaya karar verdim.

Sonucun daha farklı olacağı beklemekle birlikte bazı arkadaşların jüri hakkındaki olumsuz düşüncelerine katılmıyorum. Uluslararası çapta saygınlığı olan isimlerdir. Ben özellikle benim projemle ilgili yorumlarını öğrenmek için toplantıya gitmeyi düşünüyorum.

ayrıca pekirajans belki bilmiyor, Yılmaz hoca bilgisayarla tasarım ve render konusunda Türkiyenin kurtlarından birisidir.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2007 16:57 

Hocalarımızın Bilgi birikimini yorumlamak gibi bir şey kesinlikle anlaşılmasın...Yılmaz beyin sözlerinize göre bilgi birikimi iyi olabilir onemli olan adeko mutfak programını biliyomu programla hiç tasarım yaptımı...Bunun Sıkıntılarını ve tasarımları kısıtlı özelliklerden dolayı yapamamızın nedenlerini biliyormu..Siz öğrencisiniz ben şahsen 11 senelik profesyonel kariyerim var.Öğrenciyken katılmak daha kolay olmakta bizler çok büyük özverilerde işlerimizi reddederekde katıldık yarışmaya ve elimizden alınan bir hak ve şartnamede tutulmayan sözler var...

Bu bir tasarım ve render yarışmasıysa tasarım kriterlerinden ziyade.Bu programla yapılabilenler bazında konu elealınmalı idi...hem programı ogrenmek hem tasarım yapmak hem bukadar surede onları tatmın edicek tasarım çıkarmak olacak is degıl...Programı ogrenmek programla birseyler yapmak ana kriterdi bukadar oluyo yapabılıyorlarsa daha iyisini yapsınlar önümüze koysunlar...ozman inannalım ve aynı surede tek kişi olarak...biraz ayakları yere basmalı herkezın...Jürinin kendi kibirliliği yüzündende kaynaklanıyo olabılır hatta..yada bütün herkez herşeyin farkında işin içinde başka çıkarlar var.Ya kendilerin ya firmaya yarıyo ödülü vermemek...İşlerine geliyo bence

Türk design in germany

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2007 18:42 

hala zaman var bence de,
firma beğendiği, sunduğu programa göre başarılı bulduğu render ve tasarımları ödüllendirmeli. Jurinin kararına ek olarak firma teşvik ödülleri de bir çok yarışma da olabiliyor. Yoksa zaten bir daha katılan olmayabilir.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2007 20:19 

Sizlere sonuna kadar katılıyorum ve aynı fikirdeyim. Herkez hakknı arasın arkadaşlar bu yolla alamazsak bile kanunen hakkımız olduğuna inanıyorum gerekirse her yola başvurmalıyız, Çocuk oyuncağımı bu işler!!!
Birde arkadaşlar fuara gidip standa bakanınız var mı? ben pazar günü gideceğim nasipse.

[img]http://www.danasoft.com/sig/SerkanEnesErkanBySee.jpg[/img]

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2007 00:11 

adını vermek istemiyorum duayen başka bir mimarın yorumu

---------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Ben birşeyden şüpheleniyorum.! Bazı firmalar var, tasarım yapmayı beceremeyen elemanlara sahipler. Mesela 'giydirme cephe firmaları' bunlar hadi 5000 ytl ödül veriyorum diyerek yarışma açıyorlar. Tasarımları topluyorlar. Sonra da saçma sapan bir jüri raporuyla işi başlarından savıyorlar. Mutfakçılardan da böyle işlere giriştiğini düşündüklerim var.

Benim özellikle öğrenci arkadaşlarıma önerim yurt dışı yarışmalara ağırlık vermeleri , tasarımlarını oralarda sınamalarıdır. Türkiye'de tasarımlarını ortaya dökerden daha dikkatli olmalarıdır. Çünkü bizde üst düzey tasarım hırsızları mevcut.

Türkiye'de şimdiye kadar kayda değer bir jüri raporu okuduğumu hatırlamıyorum.
Jüri raporlarının seviyesini düşük buluyorum. Akademik düzeyde jüri raporlarıyla pek karşılaşamıyoruz.
Bu okuduğum jüri raporun da mimari dil içerdiğini düşünmüyorum. Umarım yarışma jürilerinde daha özenli raporlar yazılır ve yarışmalarımızın itibarı artar.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni bir başlık gönderCevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   [ 10 mesaj ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: